svētdiena, 2011. gada 3. aprīlis

Bailes un trīsas

Interesanti, ka gadījums mums piespēlējis tieši šobrīd lasīt grāmatu par Japānu, ņemot vērā, ka pēc nesenajiem traģiskajiem notikumiem Japānas vārds ir uz lūpām visai pasaulei.

Jāsaka gan, ja Amēlija Notombas grāmata "Bailes un trīsas" būtu bijis vienīgais avots, kas veido priekšstatu par Japānu, tas nebūtu visai glaimojošs. Par spīti autores apbrīnai un acīmredzamām zināšanām par japāņu kultūru, grāmatā ir jūtama tādā kā neliela vilšanās par to, ka bērnībā idealizētie un lolotie priekšstati par harmonisku, skaistuma principu un estētikas pārpilnu kultūru, nerealizējās pieaugušo dzīvē. Kaut arī tas ir daļēji autobiogrāfisks romāns, mums bija grūti noticēt dažām epizodēm. Likās, ka situācijas un notikumi ir pārspīlēti, padarīti groteski, lai uzsvērtu austrumu un rietumu kultūras atšķirību, lai padarītu sadursmi starp tām spilgtāku. Vai tiešām būtu iespējams, ka priekšnieks liek kopēt neskaitāmas kaudzes ar golfa kluba noteikumiem, lai tikai nodarbinātu un dabūtu prom no acīm apnicīgu darbinieku. Ikviens no rietumu domāšanas pārstāvjiem to uzskatītu par lieku un nogurdinošu nodarbi. Bet varbūt rietumu uztvere neļauj saskatīt, ka šāda nodarbe savā ziņā līdzinās meditācijai, kas ļauj izjust situāciju  un izprast uzdevuma būtību pavisam citā ne tikai tehniskā līmenī. Pie tādām un līdzīgām pārdomām mēs nonācām, domājot par Japānas un rietumu kultūru atšķirībām. Diskusiju vēl interesantāku padarīja tas, ka mūsu priekšstatiem un idejām par to, kas ir un kas varētu būt Japāna, piepulcējās klāt reālā pieredze. Viens no Grāmatu kluba diskusijas dalībniekiem pirms kāda laika pavadīja Japānā 3 nedēļas. Uzklausot viņa stāstus, neatlika vairs nekādu šaubu, ka grāmatas autore, kaut arī ir atstājusi vietu radošiem epitetiem un hiperbolām, tomēr pietiekami precīzi atspoguļoja japāņu domāšanu un dzīvesveidu.

1 komentārs:

  1. Labdien, mans vārds ir Klaudija Kleina, es esmu aizdevējs un arī finanšu konsultants.

    Vai jums ir nepieciešams finanšu atbalsts? Vai jums ir nepieciešams aizdevums dažādiem mērķiem? ja jūsu atbilde ir apstiprinoša, es ieteiktu jums sazināties ar manu firmu, izmantojot | spotlightglobalservices@gmail.com | vai nosūtiet mums ziņojumu vietnē WhatsApp: +4915758108767 | un jūsu kontā ir aizdevums 24 stundu laikā, jo mēs piedāvājam izcilus aizdevuma pakalpojumus visā pasaulē.

    Mēs piedāvājam visa veida aizdevumu pakalpojumus (individuālais aizdevums, biznesa aizdevums un daudzi citi), mēs piedāvājam gan ilgtermiņa, gan īstermiņa aizdevumus, kā arī jūs varat aizņemties līdz 15 miljoniem eiro. Mans uzņēmums palīdzēs sasniegt dažādus mērķus ar plašu aizdevuma produktu klāstu.

    Mēs zinām, ka likumīga aizdevuma saņemšana vienmēr ir bijusi milzīga problēma Personām, kurām ir finansiālas problēmas un kurām nepieciešams risinājums, daudziem cilvēkiem ir tik grūti iegūt kapitāla aizdevumu no savām vietējām bankām vai citām finanšu institūcijām, ņemot vērā augsto interesi. likme, nepietiekams nodrošinājums, parāda un ienākumu attiecība, zems kredītreitings vai kādi citi iemesli.

    Vairs nav gaidīšanas laika vai stresaino bankas apmeklējumu. Mūsu pakalpojums ir pieejams visu diennakti - jūs varat saņemt aizdevumu un veikt darījumus jebkurā vietā un vietā, kur jums tas nepieciešams.

    Mēs sniedzam 24 stundu pasaules klases aizdevuma pakalpojumus. Jautājumi / jautājumi? - Nosūtīt e-pastu uz | spotlightglobalservices@gmail.com | vai nosūtiet mums ziņojumu vietnē WhatsApp: +4915758108767 |.

    Jūs varat viegli mūs pārbaudīt mūsu vietnē, izmantojot:
    https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial

    Jūsu ģimenei, draugiem un kolēģiem nav jāzina, ka jums ir maz naudas, vienkārši rakstiet mums un jūs saņemsit aizdevumu.

    Jūsu finansiālā brīvība ir jūsu rokās!

    AtbildētDzēst