piektdiena, 2010. gada 29. oktobris

Veram vaļā uzmanīgi! Par mums rakstīts avīzē!

Sveiki! Pārpublicējam Antras Lāces rakstu Liesmā (29.10.2010) par grāmatu klubu. Satikāmies 27. oktobrī un apspriedām Noras Ikstenas darbu "Amour Fou jeb Aplamā mīla 69 pantos". Pilnu rakstu varat lasīt Liesmas arhīvā. 

"Ir trešdienas vakars, un Valmieras integrētajā bibliotēkā vēl viens stūrītis otrajā stāvā ir gaišs. Mēneša nogalē uz oktobra sanāksmi pulcējušies bibliotēkas un Vidzemes Augstskolas Grāmatu kluba biedri. Šoreiz nav klāt kluba patrona Vidzemes Augstskolas pasniedzēja Visvalža Valtenberga, kurš pirms vairāk nekā gada kopā ar bibliotēkas mācību centra vadītāju Svetlanu Sprūžu iedzīvināja šo jauko ideju. Studējot ASV, valmierietis Visvaldis līdzīgā klubā ar studiju biedriem apspriedis izlasīto un pēc atgriešanās atzinis par labu esam. Svetlana stāsta: - Ir vērtīgi dalīties sajūtās par izlasīto, un galu galā grāmata ir ļoti patīkams sarunu temats, un līdz ar to saruna, manuprāt, veidojas tāda saturiska. Es domāju, ka arī citi te nāk ar līdzīgām izjūtām, tāpēc mēs te pulcējamies, var teikt, uz viena viļņa, līdzīgi domājošie. Sākotnējās cerības noteikti ir attaisnojušās. Domājām: ja nebūs patīkamas atmosfēras, neveiksies, bet acīmredzot tā ir, cilvēki nāk. Visdažādākie - jaunieši, kas paši raksta dzejas, bibliotēkas un augstskolas darbinieki, skolotāji, tehniski cilvēki. Visi esam aizrautīgi lasītāji, tas mūs vieno. Pat neesam daudzlasītāji, bet ir tā, kā pirmajā reizē Indulis teica: viņš izmantos mūs, lai zinātu, ko vērtīgu izlasīt. Un, ja vienu labu grāmatu izlasa ilgākā laikā, tad labi, ja kāds vēl par to nopietni domājis, var dalīties. Katrs kaut ko ierosina, grāmatu sarakstu sastādām gadam uz priekšu. Nākamā gada sarakstā nav nevienas, ko es jau būtu lasījusi. Es ceru, ka mums izdosies noturēt to pozitīvo atmosfēru, kas laikam pievelk visvairāk.

Vesels gads pagājis kopā ar interesantām grāmatām un erudītiem sarunu biedriem, un šīs trešdienas daudziem liekas vērtīgs ieguvums. Skolotāja Aija bilst: - Mīlu grāmatas, un tikšanās klubā ir stimuls lasīt, patīk šī vide, diskusijas, dažādi viedokļi. Gada jubilejas reizē septembra nogalē runājām par skolu, par Annas Gavaldas grāmatu "35 kg cerības". Piedalījās cilvēki piecpadsmit, dažāda vecuma, un bija ļoti interesanti dzirdēt atšķirīgus viedokļus. Man nav žēl klubā aizvadīto vakara stundu. Vajag dalīties, mana profesija arī to prasa!"
Tālāk lasiet šeit. Paldies Antrai ! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru